Bilgili Kültür Okulları'nda Ortaokul Eğitimi
İlkokuldan getirilen temel bilgiler Bilgili Kültür Ortaokulunda işlenir, geliştirilir ve hayata uyarlanır. İlkokuldaki çocukluk dönemi ortaokulda yerini ergenliğin başlangıcına bırakır. Bu nedenlerle öğrencilerimiz, ortaokulda akademik programın yanında spor, sanat, kültür ve yabancı dil alanlarında yoğun bir eğitimle ve kendilerini geliştirmelerini sağlayacak uygun ortamlarla karşılaşırlar. Akademik eğitimlerinde MEB müfredatının yanı sıra okul sınav hazırlık birlikteliğini sağlayan ek çalışmalara ağırlık verilir. Günlük 9 ders saati yapılan okulumuzda akademik derslerimizin yanında test çözme, ödev yapma ve öğrenci çalıştırma saatleri de ders programlarında sabit yerlerini almaktadır. Okulumuzda öğrencilerimizin farklılıklarını yakından izleyip, gelişimlerini takip ediyor, başarılı oldukları alanlara yönlendirerek eksik oldukları alanları destekliyoruz. Öğrencilerimizin bireysel gelişimlerini hem okulda hem de evde takip ediyoruz. Öğrencilerimizdeki gelişimi sürekli izliyor, sürekli kontrol ediyor ve bu sayede bir üst sınıfa tam donanımlı olarak geçmelerini sağlıyoruz.
YİP(Yoğunlaştırılmış İngilizce Programı)
Bu doğrultuda, Kültür Okulları Ortaokul İngilizce Bölüm Başkanlığı’nın hedefi, not kaygısından uzak bir modelle öğrencilerin İngilizceyi anadilleri kadar doğal kullanmalarını sağlamaktır. Bu amaçla yetiştirilen öğrencilerimiz sınav gerçeğini de unutmadan, bilgi ve becerilerini en üst düzeyde tutarak yüksek akademik başarı elde etmektedirler. Kültür Ortaokulu’nda, öğrencilerimiz kariyerlerinin ve çağın en önemli ihtiyacı olan İngilizce eğitimini “YİP” programı ile sürdürmektedirler. Beşinci sınıfta en ideal mevsiminde olan dil eğitimi, ortaokul sürecinde “5. Sınıf Hazırlık” ile başlayan ve haftada 18 ders saatlik yoğun bir öğrenme süreci sonrası B2 seviyesine kadar ulaşabilen önemli bir süreçtir.
ATP(Akademik Takip Programı)
Sık uygulanan deneme sınavlarımızın sonuçları ölçme değerlendirme ve rehberlik birimimizce değerlendirilerek, öğrenci bazında bireysel takipler yapılmakta ve gereken önlemler vakit kaybetmeden alınmaktadır. 5.Sınıflarımız ile birlikte YİP’in yanında ATP(Akademik Takip Programı)’de başlamaktadır. ATP’de tüm ortaokul öğrencilerine işlenen her ünitelerin akabinde Ünite Değerlendirme sınavı uygulanarak işlenen kazanımlar da eksiği olan öğrencilerimize eksik kaldığı konularla ilgili tekrar çalışması yapılarak geriye dönük bilgi bırakılmayıp Tam Öğrenme Modeli benimsenmektedir. ATP’nin bir sonraki aşaması aylık olarak uygulanan deneme sınavlarıdır. 5 ve 6.sınıflarımızda yılda 10, 7.sınıflarımızda 12 ve 8.sınıflarımızda 40 adet deneme sınavı uygulanmaktadır. Aylık üniteleri kapsayan deneme sınavlarında her sınav farklı bir yayınevi ve farklı tarzdaki sorularla uygulanıp öğrencilerin karşılaşabilecekleri tüm durumlar için tatbikat oluşturmaktayız.
Sınavlara Hazırlık Programı
5.sınıflarımızdan itibaren uygulanan Ünite Değerlendirme ve Deneme sınavlarından sonra 6 ve 7. Sınıflarımızda haftalık 45 ders saatinin 3 ders saatinde, ileri ki yıllarda girecekleri Merkezi Sınavlara Hazırlık adına Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden etüt çalışmaları başlamaktadır. Bir sınıfa aynı anda en az iki öğretmen ile öğrencilerimize küçük gruplar halinde, ünite değerlendirme sınavı, deneme sınavı ve haftalık çalışma programlarındaki eksikliklerin giderilmesi amaçlanmaktadır. 8.sınıf geldiklerinde ise hafta içi 4 ders saati bu çalışmalara ayrılarak bir sınıfta aynı anda en az 4 branş öğretmenimiz etüt çalışması yapmaktadır. Cumartesi günü ise her hafta deneme ve soru çözümü şeklinde değerlendirilmektedir. 8.sınıflarımız ile LGS’ye kısa bir süre kala 1 haftalık sınav kamp programına alınmaktadır. Öğrencilerimiz farklı bir ortamda çalışma fırsatı bulurken aynı zamanda kendi sorumluluklarını alabilmeleri ve hayata hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Kamp döneminin ardından öğrencilerimize LGS ikizi uygulaması ile bire bir kurallar ve uygulama şekli ile tam bir sınav provası gerçekleştirip sınav heyecanlarını atmasına olanak tanıyoruz. Okul programımızın önemli bir parçası olan Lise Giriş Sınavlarına Hazırlık Programı sayesinde, öğrencilerimiz herhangi bir kurs ya da özel derse ihtiyaç duymadan, Türkiye geneli yapılan sınavlarda başarılı olurlar. Öğrencilerimizi, 8. sınıftan 9. sınıfa geçirdiğimizde, her biri iyi üniversitelerin iyi bölümleri için güçlü birer aday olarak lisemize başlamış olurlar.